Erkend leerbedrijf

Reestmond maakt werk van het ontwikkelen van de arbeidsmogelijkheden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor worden hun door- en uitstroomkansen vergroot.

Om dit te bereiken, krijgen medewerkers doorlopend de kans zichzelf te ontwikkelen. In hun werk, maar ook door middel van scholing. Die scholing kan betrekking hebben op vakbekwaamheid, veiligheid of sociale vaardigheden. De programma’s zijn afgestemd op de vraag uit de markt én op de ontwikkelingsbehoefte van de medewerkers.

Er worden veel verschillende opleidingen gevolgd: van ‘veilig werken langs de weg’ tot motorkettingzagen, van middenmanagement tot ‘horeca-assistent’.

Een officiële diploma-uitreiking vindt gemiddeld vier keer per jaar plaats. Sommige trainingen en cursussen zijn volledig intern. Andere vinden plaats in samenwerking met scholingsinstituten, zoals het Drenthe College en Terra Next. Met de opgedane kennis en vaardigheden vergroten medewerkers hun eigen mogelijkheden.

Wij hebben erkenningen in onder andere de volgende branches: metaal, hout & meubel, grafische sector en groen. Deze erkenningen zijn ondergebracht bij de instantie Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven