De medewerker ontwikkelt in fase 1 een basis werkhouding waarmee hij bij een werkgever goed te voorschijn kan komen. In fase 1 leert hij ook de beginselen van een facilitair medewerker horeca.
In fase 2 gaat de medewerker naar de basisopleiding Horeca niveau 1 bij het Drenthe College. Daarnaast wordt in fase twee intern de medewerker praktische vaardigheden bij gebracht voor het werken in de horeca. De begeleiding met betrekking tot de praktijkvaardigheden wordt verzorgd door een erkende praktijkopleider van Reestmond.
In fase 3 gaat de medewerker werken in het leerbedrijf in de horeca op een vaste locatie. Hier wordt gekeken of de vaardigheden voldoende worden beheerst. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan de communicatie en de sociale vaardigheden van de medewerker. In deze fase krijgt de medewerker training in gespreksvoering, omgangsvormen en communicatie. Ook wordt de medewerker de mogelijkheid aangeboden voor het behalen van een HACCP en Sociale Hygiëne certificaat.
In fase 4 gaat de medewerker een contract aan voor een detachering van een half jaar bij een onderneming waarbij bij gebleken geschiktheid de detachering na een half jaar omgezet wordt in een reguliere baan.